O zastavení a nastavení

O zastavení a nastavení

Datum: 24. únor 2019, napsal: Michal Kubant

Především vydařený závěr dalšího týdne vám přeji,

Už delší dobu mám rozepsaný tento email, tedy jenom jeho předmět :) a dnes přišel ten správný čas ho dokončit.
Jsme podnikatelé, máme zodpovědnost, chceme zajistit dlouhodobou udržitelnost a růst firmy. To však tak úplně nesedí s představou o zastavení se, zpomalení, protože většina dnů v týdnu nejenom nám šéfům, ale i výkonným kolegům začíná tak, že od rána zvoní telefony a přicházejí emaily.
Co vyřídíš rychle vyhrává, je to moc důležité. Také je důležité dělat věci pořádně a tedy jim věnovat čas. Když se to tak vezme, měsíc nebo týden je docela dlouhá doba, ale i tak musíme čas rozdělovat na hodiny, protože nám skoro denně nějaké chybí.
Teď se mně narodil syn a najednou mám denně o přibližně čtyři hodiny méně. Za následek to má jediné, nevyřízené úkoly, odkládání na potom, až ten čas a vlastně i chuť bude.
V tomto stádiu je podstatné se zastavit, zabrzdit, uvědomit si priority a nastavit ještě důsledněji denní program, hodinu po hodině.
Jsem vděčnej, že mám tým lidí okolo sebe, díky kterému je pro mě snazší úkoly delegovat. A ani to jinak nepůjde, pokud se chci věnovat rodině, stejně důsledně jako doposud svoji práci.
A finálně to znamená i rušit různé věci, které berou čas. Jako například to, že jsem pravidelně jezdil na veletrh Top Gastro do Holešovic a posílal z něj video report. Letos tedy nebude, protože je třeba doma nachystat vše pro nového člena rodiny, který právě nyní dělá náš vztah s Pavčou tou opravdovou rodinou.
Děkujeme za vše a srdečně zdravíme,